מעשנות – מה מייחד את הטעם של בשר ממעשנת?
האם טעמתם פעם בשר ממעשנת? אם לא, כדאי לכם לעשות את זה בהקדם, כי מדובר בלא פחות מאשר לערוך הכרות חדשה עם כל הבשרים האהובים עליכם.
עם המכשירים שקיימים בשוק (כמו לדוגמה מעשנת חשמלית bradley smoker) בנוסף למתכונים הנפוצים בלי סוף, תוכלו להכין בשר במעשנת לבד ולהתפעל מהתוצאה. זה קל, זה פשוט, זה טעים. אבל בשביל זה אתם צריכים קודם כל מעשנת ובשלב השני, לדעת מה לעשות ומה לא לעשות כדי שתהליך הבישול יצליח.
רוצים לדעת מה מיוחד בבשר הזה? המשיכו לקרוא.
טעם של בשר ממעשנת
שפים גדולים, כל אחד מהם, מכיר היטב את חוקי הפיזיקה של הבישול. הוא יודע איך האש עובדת, איך היא משנה את המרכיבים של הבשר הטרי למשל והופכת אותו למבושל. זה חלק ממה שהופך אותו לשף. הוא יודע לקחת את כל צורות הבישול ולשלב אותם או להחליט על הצורה המדויקת שלהם, ככה שכמו במחול, כל המרכיבים יזוזו לפי הקצב והתבשיל יצא מושלם.
זה בדיוק הסיפור של צליית בשרים, בישול בשרים וגם בשרים מעושנים ממעשנת. בצלייה, האש הגבוהה גורמת לבשר להיות קריספי מבחוץ ומבושל ורך מבפנים. כך למשל, אם תשימו את הבשר אפילו דקה אחת יותר ממה שהוא צריך, הוא יאבד את הנוזלים שלו ואז התוצאה תהיה, בשר יבש.
לעומת זאת במעשנת, העשן חודר לבשר לאט לאט, תהליך השינוי של הבשר קורה מאוד לאט ויכול לקחת כמה שעות. זה ממש כמו לעשות לבשר עיסוי רך ומפנק במשך שלוש שעות. התוצאה שמתקבלת זה בשר ששומר על כל הנוזלים שלו ונהיה רך באופן מפתיע עם שילוב של ארומה מעושנת.
> קראו מידע מקצועי ופרטים נוספים על מעשנות באתר ארגמן!