איך משיגים אישור כניסה לקנדה?

איך משיגים אישור כניסה לקנדה?

ישראלי המעוניין להיכנס לגבולות קנדה לא צריך ויזה כפי שהוא מוכר לנו בעניין כניסה לארצות הברית לדוגמה. אם כי י להציג בביקורת הגבולות אישור כניסה אלקטרוני ודרכון בתוקף. את אישור הכניסה יש למלא לפני ההגה לגבולות המדינה ונדרש גם מילוי לילדים. כמו כן על המבקרים בקנדה להציג את מטרת בואם לקנדה וכך לשכנע את קצין הבטיחות כי עם תום הביקור במדינה אתם מתכננים לעזוב אותה. במעמד זה ינפיק קצים הביקורת את הוויזה.

מילוי eTA

אישור כניסה יש למלא לפני שמגיעים לגבולות קנדה. המילוי מתבצע באמצעות טופס מקוון. לאחר מכן יש לשלם אגרה ולהמתין לקבלת האישור בדואר האלקטרוני. אך לפני שממלאים את הטופס המקוון יש לוודא כי הדרכון שלכם בתוקף , כרטיס אשראי בינלאומי שתוכלו לשלם באמצעותו את האגרה וכן כתובת מייל זמינה לקבלת האישור. בטופס המקוון ניתן לרשום עוד שלושה אנשים נוספים שגרים באותו בית מגורים.  המילוי נחשב לפשוט והוא לקוח מספר דקות. העלות של ה – eTA היא 7 דולרים קנדיים. האישור המתקבל יהיה בתוקף למשך חמש שנים, אך במקרה ותוקף הדרכון פג גם תוקף אישור זה יפוג. את האישור יש לשמור שלם וחלק יחד עם יתר מסמכי הנסיעה. ותדרשו להציג אותו מספר פעמים לאחר שתרדו מהמטוס.

עבודה ולימודים בקנדה

הטסים לקנדה במטרה למצוא עבודה צריכים להצטייד בוויזה מיוחדת המקנה אישור לעבוד בקנדה. ויזה לקנדה עשויה להיות מוגבלת בהתאם לתחום העבודה בו הנכם מעוניינים לעבוד. אשרה זו לא תעלה על פרק זמן של ארבע שנים. כדי לקבל אשרת לימודים צריך להציג מכתב כי התקבלתם למוסד לימודים מוכר. כמו כן יש להוכיח כי יש לכם אפשרות לכלכל את עצמכם ואת הנלווים עליכם במשך תקופת הלימודים ויש לכם מקורות מחייה. כמו כן יש לשכנע את הנציגים כי עם תום תקופת הלימודים אתם לא מתכוונים להתבסס במקום אלא אמורים לעזוב את קנדה.

בדיקות רפואיות עבור שהייה של למעלה מחצי שנה

חשוב לדעת כי עבור מי שעתיד לשהות בקנדה למעלה מחצי שנה עושי להידרש לעבור בדירה רפואית לפני שהוא יקבל את אשרת הכניסה.

אולי יעניין אתכם גם: ויזה לארה"ב